Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Movie Park Germany: 'Opening in de winter is geen goed idee'

30-01-2018, 17.39 uur

In tegenstelling tot veel concurrenten is Movie Park Germany niet in de winter geopend. Een woordvoerster van het Duitse filmpark vertelt waarom een winteropenstelling er waarschijnlijk nooit gaat komen.

Waar Duitse attractieparken als Phantasialand en Europa-Park rond de kerstperiode ook mensen verwelkomen, blijft de poort van Movie Park tussen november en maart dicht. "Ons park is ontworpen naar het voorbeeld van het Australische Warner. Bros Movie World", legt de voorlichtster uit in gesprek met een regionale nieuwssite.

"Daar is het 's winters stukken warmer. Onze infrastructuur is niet gebouwd op koude wintermaanden." Bovendien werken de meeste attracties niet bij temperaturen onder het vriespunt. "Het laten rijden van een achtbaan wordt lastig onder 7 graden", vult een techneut aan.

Het hele park alsnog winterhard maken zou onbegonnen werk zijn. Nu gebruikt Movie Park de winterperiode om attracties op te knappen. Zo krijgt de wildwaterbaan Mystery River een nieuw thema en een andere naam. Het zomerseizoen begint op vrijdag 23 maart.

Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be