Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Oud-medewerker Disneyland Paris: 'Spanjaarden zijn irritantste bezoekers'

27-01-2018, 18.16 uur

Van alle bezoekers in Disneyland Paris zijn Spanjaarden het irritantst. Dat vertelt een Nederlandse oud-medewerker in gesprek met de website Vice. Ene Timo was maandenlang werkzaam in het restaurant bij Pirates of the Caribbean. Hij kreeg al snel een hekel aan Spaanse bezoekers, vertelt hij.

"De ergste gasten waren Spanjaarden", zegt het voormalige personeelslid. "Ze kregen vaak van hun hotel een coupon voor een gratis maaltijd en een drankje. De meeste andere gasten bestelden in zo'n geval nog een extra fles wijn of een dessert, maar niet die Spaanse lui."

Het was geen pretje om hen te helpen, aldus Timo. "Als er een extra bakje friet dat ze zelf hadden bijbesteld op de rekening stond, ontploften ze vaak bijna van woede." Bovendien valt er amper met Spanjaarden te communiceren. "Omdat ze vaak alleen maar Spaans spraken."

De Nederlander onthult ook hoe het eten in het restaurant bereid wordt. "Bij iets simpels als vis met groente en rijst kwam echt alles uit de diepvries. De doperwten kwamen uit een grote zak en de vis werd opgewarmd in grote bakken met water. Alleen de rijst werd vers gemaakt."

Ondanks de misdragingen van Spaanse bezoekers had de knul het wel naar zijn zin, vooral vanwege de personeelsfeestjes. "Iedereen flirtte met elkaar en was van god los. De Engelse meiden waren het leukst. Zij zopen zich 's avonds klem en stonden de volgende dag weer brak in hun pak kinderen te knuffelen."

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be