Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Attractiepark Rotterdam

'Niemand gelooft nog in Attractiepark Rotterdam'

27-01-2018, 20:46 uur | Reacties

Het toekomstige Attractiepark Rotterdam is ten dode opgeschreven. Dat schrijft de Rotterdamse columniste Mirjam de Winter in NRC Handelsblad. Volgens De Winter gelooft niemand meer dat het project van ondernemer Hennie van der Most ooit van de grond zal komen.

Van der Most is bezig om een oude Rotterdamse afvalcentrale om te bouwen tot een volwaardig familiepretpark. De opening - ooit gepland voor 2015 - is al ontelbare keren uitgesteld. Op 1 oktober vorig jaar had de eerste attractie af moeten zijn: een draaiend restaurant. Maar tot op de dag van vandaag staat de 43 meter hoge restauranttoren stil.


ZIE OOK: Tegenvaller voor Attractiepark Rotterdam: eerste attractie veel later open

"De oude vuilverbrandingsfabriek aan de Maashaven staat nog steeds te verroesten", constateert De Winter. Het braakliggende terrein lijkt na jaren van bouwen nog totaal niet op een aanstaand pretpark. "Rij langs Speelstad en je ziet vooral een spookstad. Eigenlijk is er - behalve Hennie van der Most zelf - niemand die er nog in gelooft."

Van der Most fantaseert over de ene spectaculaire attractie na de andere. "Hij is niet te stuiten, maar zijn verhaal wordt steeds onwaarschijnlijker." Zo klaagt de initiatiefnemer over talloze "onvoorziene tegenslagen", waaronder een brand in het onverzekerde pand, problemen met het slopen van oude fabrieksonderdelen, ellende met de stroomvoorziening en de gemeente die alsmaar moeilijk zou doen.

De Winter vermoedt dat de ondernemer in de financiële problemen is geraakt. "Dat de pot leeg is, gaf hij onlangs zelf toe. Sterker nog, Van der Most heeft naar eigen zeggen flinke schulden gemaakt met de speelstad. Het zou niet voor het eerst zijn dat hij in de problemen komt."

Achteraf gezien was het geen goed idee om de Rotterdamse fabriek aan Van der Most te verkopen, denkt de journaliste. "Wie neemt deze merkwaardige Tukker nog serieus? Het begint allemaal wel heel erg op een slechte mop te lijken."

ZIE OOK: Attractiepark Rotterdam wordt twee keer zo duur als gedacht

Reacties