Pairi Daiza

Belgische dierentuin haalt babypanda weg bij moeder

24-01-2018, 09:11 uur | Reacties

De eerste babypanda van de Benelux is weggehaald bij zijn moeder. Sinds kort heeft de kleine Tian Bao - geboren in juni 2016 - een eigen verblijf in het Belgische dierenpark Pairi Daiza. Daar vertoeft hij nu zelfstandig.

De jonge reuzenpanda kreeg een territorium van negenhonderd vierkante meter, gelegen tegenover de Aziatische beren. Volgens Pairi Daiza verliep de scheiding van moeder en zoon goed. In het wild leven de dieren ook los van elkaar. Panda's gaan op zoek naar een eigen territorium als ze ongeveer achttien maanden oud zijn.


ZIE OOK: Schattige babypanda laat zich voor het eerst zien aan bezoekers

"De laatste veertien dagen was er geen enkele poging tot zogen meer geobserveerd", vertelt zoölogisch directeur Tim Bouts. "De moeder deelde haar territorium steeds minder met haar jong. Tian Bao spendeerde bovendien lange periodes in zijn eentje in het buitenverblijf. De moeder kan haar oude leefritme weer oppakken."

De dierentuin hoopt daarnaast dat het vertrek leidt tot een nieuwe zwangerschap bij moeder Hao Hao. De aanwezigheid van een jong vermindert de kans op het vinden van een geschikte partner tijdens de bronstijd. Reuzenpanda's worden nog altijd met uitsterven bedreigd.

ZIE OOK: Uniek: reuzenpanda geboren in Belgisch dierenpark

Reacties