Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Energylandia

Bouw van Europa's hoogste en snelste mega coaster begonnen

23-01-2018, 07.28 uur

In Polen is de bouw van Europa's hoogste en snelste mega coaster gestart. Pretpark Energylandia neemt later dit jaar de 77 meter hoge achtbaan Hyperion in gebruik, met een topsnelheid van maar liefst 142 kilometer per uur. Het eerste gedeelte van de constructie staat al overeind.

Dat is te zien op foto's van Poolse pretparkfans. Hyperion wordt gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin. Er is nog geen openingsdatum bekend. "Deze toevoeging zorgt ervoor dat we bij de top van de Europese pretparkwereld gaan horen", zei Energylandia eerder.

Met de komst van de recordbrekende mega coaster komt het totale aantal achtbanen in het pretpark op twaalf stuks. Van alle achtbaantypes in Europa is alleen lanceerachtbaan Red Force in het Spaanse Ferrari Land hoger en sneller.

Meer Energylandia
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be