Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Eerste baandelen van nieuwe achtbaan Toverland geplaatst

23-01-2018, 16:39 uur | Reacties

De bouw van de nieuwe wing coaster Fenix in Toverland is nu echt begonnen. Vanmiddag hebben de eerste baandelen van de spectaculaire achtbaan een vaste plek gekregen. Met behulp van een gigantische hijskraan konden de felblauwe stukken rail in het stationsgebouw getakeld worden.

De eerste twee elementen wegen respectievelijk 4,4 en 5,3 ton. "De baandelen in het station moeten als eerste geplaatst worden", legt een woordvoerster uit. "Dat gaat straks namelijk niet meer als het dak van het stationsgebouw dichtgemaakt is." De komende weken volgt de rest van de baan.

ZIE OOK: Stationsgebouw van nieuwe achtbaan Toverland staat overeind

Fenix wordt een veertig meter hoge wing coaster met zitjes naast de rails. De 813 meter lange baan telt drie inversies: een dive drop, een Immelmann en een zero G-roll. Eén trein heeft 24 zitplaatsen, verdeeld over zes rijen van vier personen. Elk uur kunnen zo'n duizend bezoekers een ritje maken. De topsnelheid bedraagt 95 kilometer per uur.

De achtbaan is onderdeel van het nieuwe themagebied Avalon, waar ook waterattractie Merlin's Quest komt te liggen. Vanaf zaterdag 7 juli is Avalon toegankelijk voor het grote publiek.ZIE OOK: Toverland platgebeld door fans die nieuwe achtbaan willen aanraken

Reacties
Bijdrage