Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Eerste baandelen van nieuwe achtbaan Toverland geplaatst

23-01-2018, 16.39 uur

De bouw van de nieuwe wing coaster Fenix in Toverland is nu echt begonnen. Vanmiddag hebben de eerste baandelen van de spectaculaire achtbaan een vaste plek gekregen. Met behulp van een gigantische hijskraan konden de felblauwe stukken rail in het stationsgebouw getakeld worden.

De eerste twee elementen wegen respectievelijk 4,4 en 5,3 ton. "De baandelen in het station moeten als eerste geplaatst worden", legt een woordvoerster uit. "Dat gaat straks namelijk niet meer als het dak van het stationsgebouw dichtgemaakt is." De komende weken volgt de rest van de baan.

Fenix wordt een veertig meter hoge wing coaster met zitjes naast de rails. De 813 meter lange baan telt drie inversies: een dive drop, een Immelmann en een zero G-roll. Eén trein heeft 24 zitplaatsen, verdeeld over zes rijen van vier personen. Elk uur kunnen zo'n duizend bezoekers een ritje maken. De topsnelheid bedraagt 95 kilometer per uur.

De achtbaan is onderdeel van het nieuwe themagebied Avalon, waar ook waterattractie Merlin's Quest komt te liggen. Vanaf zaterdag 7 juli is Avalon toegankelijk voor het grote publiek.















Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be