Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling gaat overstag: attracties voortaan open tot sluitingstijd park

08-03-2018, 10.59 uur

De Efteling pakt een veelgehoorde klacht aan. Vanaf maandag 26 maart blijven de wachtrijen bij de attracties geopend tot de sluitingstijd van het park. Dat bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Tot nu toe werden de rijen vaak al geruime tijd vóór sluitingstijd afgesloten.

Zo kon het afgelopen jaar voorkomen dat de poorten van de nieuwe attractie Symbolica al anderhalf uur eerder werden dichtgegooid dan de rest van het park. Het ouderwetse beleid was een doorn in het oog voor pretparkfans én buitenlandse bezoekers, die vaak niets van de merkwaardige aanpak begrepen.

Andere grote Europese pretparken, waaronder Europa-Park in Duitsland en Disneyland Paris in Frankrijk, hanteren van oudsher immers andere richtlijnen. Daar kunnen bezoekers altijd tot sluitingstijd aansluiten in de rij. Ook in bijvoorbeeld Walibi Holland en Toverland is het de normaalste zaak van de wereld dat de rijen pas dichtgaan als het park sluit.

Enkele jaren geleden werd er zelfs een petitie in het leven geroepen om de Efteling-directie op andere gedachten te brengen. Directeur Fons Jurgens noemde het aanpassen van het beleid vorig jaar "een kwestie van tijd". Nu krijgen fans alsnog hun zin: na 66 jaar gaat het Brabantse sprookjespark overstag.

"Onze collega's bij de attracties merkten dat gasten hier behoefte aan hebben", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Daar geven we nu gehoor aan." Er wordt wel een uitzondering gemaakt voor zomeravonden in juli en augustus - als het park tot 23.00 uur open is - en speciale evenementen zoals oud en nieuw. Dan hanteert men het oude beleid.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be