Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Directeur Efteling verklapt locatie van nieuwe attractie

19-01-2018, 08.13 uur

Efteling-directeur Fons Jurgens onthult vandaag meer details over een nieuwe attractie die in 2020 af moet zijn. De toevoeging komt te liggen op een nieuw stuk grond van acht hectare tussen het Efteling Hotel en de Python, dat bij themadeel Reizenrijk wordt gerekend.

In eerste instantie wordt daar drie hectare van ontwikkeld, aan de kant van het Efteling Hotel. "De nieuwe attractie wordt geen kleintje, maar zeker geen zestig meter hoog en ook niet schreeuwerig", zegt Jurgens in gesprek met het Brabants Dagblad. De directeur belooft dat er zo min mogelijk bomen gekapt zullen worden. "We zijn en blijven een natuurpark en kijken goed naar inpassing in het bestaande landschap."

Het nieuwe gedeelte zal direct aansluiten op Reizenrijk, waar attracties als Carnaval Festival, Vogel Rok en de Gondoletta liggen. De grond moet nog helemaal bouwrijp worden gemaakt, want er zijn nog geen wegen, paden of waterleidingen. Er staat wel een groot huis, dat onlangs door de Efteling is aangekocht. Voorlopig wordt het gebouw gebruikt als dienstwoning.

Het definitieve bestemmingsplan wordt komende zomer vastgesteld. De Efteling vraagt nu toestemming aan de gemeente om versneld te mogen beginnen met het ontwikkelen van de eerste drie hectare. Daarvoor moet een zogeheten omgevingsvergunningprocedure gestart worden.

"Wat we de gemeente vragen is extra bouwtijd", legt Jurgens uit. "Dat de Efteling haar hekken zal gaan verplaatsen, is voor ons een historisch moment en een uitdaging. Het kost meer tijd aan voorbereiding en meer tijd voor de bouw van een attractie. De extra bouwtijd die we nu aanvragen, zullen we hard nodig hebben."

Volgens het bestemmingsplan mogen in het nieuwe gebied attracties komen van maximaal vijftig meter hoog. In 2020 wil het Brabantse sprookjespark vijf miljoen bezoekers per jaar trekken. Rond 2030 moeten dat er zes of zeven miljoen zijn.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be