Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pakawi Park

Belgische pechdierentuin verliest dieren door storm

19-01-2018, 14.19 uur

De zware storm van donderdag heeft ook voor problemen gezorgd in een Belgische dierentuin. In de Olmense Zoo kwam een boom op het verblijf van de torenvalken terecht. Van de dieren ontbreekt momenteel ieder spoor, laat het park weten op Facebook.

"Enkele bomen waren kansloos tegen de harde windstoten", staat in het bericht. Naast het verblijf van de torenvalken werd ook het buitenverblijf van de nevelpanters getroffen. Daar viel een boom om. De panters, die op dat moment binnen zaten, zijn ongedeerd.

Het dierenpark was gisteren niet toegankelijk voor publiek. Vandaag zijn bezoekers weer welkom. "De opruimwerkzaamheden gaan door. Dikke pluim voor onze technische ploeg en onze vaste vrijwilligers."

De Olmense Zoo kwam de afgelopen maanden vaak negatief in het nieuws omdat er stelselmatig dierenrechten geschonden zouden worden. In oktober besloot de Vlaamse minister van Dierenwelzijn dat het park dicht moest. Na het doorvoeren van enkele verbeteringen mocht de dierentuin half november weer open.

Meer Pakawi Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be