Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Olmense Zoo

Belgische pechdierentuin verliest dieren door storm

19-01-2018, 14:19 uur | Reacties

De zware storm van donderdag heeft ook voor problemen gezorgd in een Belgische dierentuin. In de Olmense Zoo kwam een boom op het verblijf van de torenvalken terecht. Van de dieren ontbreekt momenteel ieder spoor, laat het park weten op Facebook.

"Enkele bomen waren kansloos tegen de harde windstoten", staat in het bericht. Naast het verblijf van de torenvalken werd ook het buitenverblijf van de nevelpanters getroffen. Daar viel een boom om. De panters, die op dat moment binnen zaten, zijn ongedeerd.

ZIE OOK: Honderd overtredingen in gesloten Belgische dierentuin

Het dierenpark was gisteren niet toegankelijk voor publiek. Vandaag zijn bezoekers weer welkom. "De opruimwerkzaamheden gaan door. Dikke pluim voor onze technische ploeg en onze vaste vrijwilligers."

De Olmense Zoo kwam de afgelopen maanden vaak negatief in het nieuws omdat er stelselmatig dierenrechten geschonden zouden worden. In oktober besloot de Vlaamse minister van Dierenwelzijn dat het park dicht moest. Na het doorvoeren van enkele verbeteringen mocht de dierentuin half november weer open.

ZIE OOK: Gesloten dierentuin in Belgiƫ mag weer open

Reacties
Bijdrage