Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Bouwfoto's: nieuw entreegebied Port Laguna in Toverland krijgt vorm

19-01-2018, 18:00 uur | Reacties

Het nieuwe entreegebied Port Laguna in Toverland krijgt langzaam maar zeker gestalte. Waar nu nog kale betonnen constructies staan, ontdekken bezoekers vanaf begin juli een kleurrijk en bruisend havenstadje. Hoofdontwerper Peter van Holsteijn nam Looopings mee voor een rondleiding over de bouwplaats.

Port Laguna bevindt zich aan de rand van het huidige attractiepark, pal naast lanceerachtbaan Booster Bike. Bezoekers lopen straks vanaf de parkeerplaats langs houten achtbaan Troy richting de nieuwe ingang. Gisteren publiceerde Toverland verschillende ontwerpen.

ZIE OOK: Dit wordt het nieuwe entreegebied van Toverland: Port Laguna

Het idyllische gebied bestaat uit een hoefijzervormige boulevard met souvenirwinkels en restaurants, aangevuld met een waterspeelplaats. Wie goed oplet, herkent nu al vormen van toekomstige gebouwen. Zo wordt er hard gewerkt aan het kassagebouw, de toegangspoort, de gastenservice, de winkels Mundo Magica en Magistralis' Magic Store en het horecapunt MaƱana.

Op sommige plekken zijn zelfs al decoraties te spotten, zoals bij de spellengalerij aan het einde van de boulevard. Ook een gebouw met kluisjes heeft al een herkenbare vorm. Belangrijkste blikvanger wordt een vuurtoren van ruim 27 meter hoog. Daarvan is nu alleen nog een fundering zichtbaar. Waterspeelplaats La Sirena is nog een grote modderpoel.

Een paar honderd meter verderop is Toverland bezig met de bouw van het nieuwe themagebied Avalon, met wing coaster Fenix en waterattractie Merlin's Quest. De uitbreiding van 35 miljoen euro zorgt ervoor dat het Limburgse attractiepark anderhalf keer zo groot wordt.ZIE OOK: Stationsgebouw van nieuwe achtbaan Toverland staat overeind

Reacties
Bijdrage