Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Nieuwe achtbaan in Spaans pretpark Ferrari Land

17-01-2018, 23.54 uur

Het Spaanse pretpark Ferrari Land opent dit jaar vijf nieuwe attracties, waaronder een achtbaan en een vrijevaltoren voor kinderen. Op een ontwerp voor een nieuw kindergebied zijn een bescheiden rollercoaster en een elf meter hoge freefall zichtbaar.

Verder komen er drie molens voor kinderen. De achtbaan gaat Junior Red Force heten, een verwijzing naar de naastgelegen lanceerachtbaan Red Force. Met een hoogte van 112 meter en een topsnelheid van 180 kilometer per uur is dat de hoogste en snelste rollercoaster van Europa.

Ferrari Land - geopend in 2017 - is onderdeel van PortAventura World in badplaats Salou. Naast de lanceerachtbaan zijn er onder meer enkele simulatoren, twee vrijevaltorens en een racebaan te vinden. Het afgelopen jaar kwam er veel kritiek op de hoge entreeprijs en het geringe aantal attracties.

Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be