Bellewaerde

Belgisch pretpark Bellewaerde toont maquette van overdekt waterpark

19-01-2018, 12.46 uur | Reacties

Het Belgische pretpark Bellewaerde is begonnen met de werkzaamheden voor een groot overdekt waterpark. Vandaag worden ontwerpen én een maquette van het 17 miljoen euro kostende project getoond. De opening van zwemparadijs Bellewaerde Aquapark vindt plaats in het voorjaar van 2019.

Op de maquette zijn onder meer een lazy river, een speelgebied voor kinderen, een peuterbad en verschillende waterspeeltoestellen te zien. Het park spreekt over "een oase van groen".


ZIE OOK: Belgisch pretpark krijgt vergunning voor overdekt waterparadijs

Kinderen kunnen straks op ontdekking gaan in en op twee interactieve expeditieboten. De lazy river bevat onder andere een grot, een klimmuur en verschillende watereffecten. In Bellewaerde Aquapark is het voortdurend 34 graden. Op zomerse dagen kunnen bezoekers gebruikmaken van een ligweide.

Het pretpark wil nog niet onthullen wat voor waterglijbanen er precies komen. "Diverse leveranciers zijn nog druk in de weer om unieke en op maat gemaakte waterglijbanen te presenteren", luidt de uitleg. Bellewaerde kiest in ieder geval wel voor een systeem met banden, die met een lift omhoog worden gebracht.

ZIE OOK: Belgisch pretpark bouwt overdekt waterparadijs van 17 miljoen euro

Reacties