Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bizar gezicht: Efteling haalt loopings van Python weg

15-01-2018, 21.54 uurBeeld: @jeroen989, @arendo_geense, @plaetjesmakers

Een vreemd gezicht in de Efteling: voor het eerst sinds 1981 is de Python niet compleet. Nadat afgelopen week al begonnen werd met het afbreken van de spiraal en de kurkentrekkers, zijn nu de iconische loopings aan de beurt. Een groot deel van de inversies is al weggehaald.

Inmiddels heeft ook veel beplanting rond de attractie moeten wijken. Eind deze maand moet de hele achtbaan gesloopt zijn, op het stationsgebouw, de eerste bocht, de liftheuvel en de eerste afdaling na. De opvallende werkzaamheden trekken veel bekijks van nieuwsgierige Efteling-bezoekers.

Fans van de klassieke rollercoaster hoeven niet te treuren. De attractie wordt de komende weken weer helemaal opnieuw opgebouwd, met nieuwe baandelen. Eind maart kan de Python weer gaan rijden. De oude rail belandt in de container, maar de oude moeren worden in het voorjaar verkocht als souvenirtjes.















Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be