Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nature Wonder World

Financiën voor geannuleerd megapretpark in Limburg waren nog lang niet rond

12-01-2018, 10.35 uur

In tegenstelling tot wat initiatiefnemer Jean Gelissen eerder suggereerde, waren de financiën voor een nieuw megapretpark in Limburg nog lang niet rond. Sterker nog: voor de bouw van Nature Wonder World in Brunssum was nog geen enkele financiële toezegging gedaan. Wel stak de overheid honderdduizenden euro's in de voorbereiding.

Toverland-eigenaar Jean Gelissen liep jarenlang met het plan rond om in Brunssum een gigantisch pretparkresort uit de grond te stampen. Onlangs annuleerde hij het project omdat er in de regionale politiek "niet voldoende draagvlak" was. Zijn bedrijfsplan - dat nog steeds geheim is - zou "sluitend" zijn geweest.

Nu blijkt dat die conclusie alleen is gebaseerd op adviezen van externe deskundigen. Er was nog geen enkele geldschieter binnengehaald. Met mogelijke investeerders zijn alleen verkennende voorgesprekken gevoerd, weet dagblad De Limburger. "Het blijft onzeker of de partijen bereid waren om toezeggingen te verstrekken", schrijft het provinciebestuur. "De fase van onderhandelen en sluiten van overeenkomsten is nimmer bereikt."

De bouw van Nature Wonder World zou bijna 750 miljoen gaan kosten. Inmiddels heeft de provincie ruim 330.000 euro gestoken in de voorbereiding. Daarnaast investeerden Brunssum en de regio Parkstad samen 450.000 euro.

Het college van Brunssum onderzoekt nu of dat bedrag teruggevorderd kan worden. "Hij heeft in zijn eentje besloten ermee te stoppen en het dossier houdt hij geheim", reageert fractievoorzitter Servie L'Espoir van lokale partij PAK. Gedeputeerde Eric Geurts geeft toe dat er vooraf betere afspraken gemaakt hadden moeten worden.

Meer Nature Wonder World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be