Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Heide Park Resort

Indrukwekkende houten achtbaan gaat eindelijk weer open

11-01-2018, 12:36 uur | Reacties

Goed nieuws voor achtbaanfans: één van de spectaculairste houten achtbanen van Europa gaat weer open. De rollercoaster Colossos in het Duitse Heide Park staat al sinds de zomer van 2016 stil. Tot nu toe was onduidelijk wat er met de achtbaan zou gaan gebeuren.

Vandaag maakt het pretpark in een videoboodschap bekend dat de populaire attractie weer opengaat. "Vanaf 2019 kunnen we weer genieten van Colossos", onthult technisch manager Bastian Lampe. Er staat een enorme renovatie op de planning. Die gaat 12 miljoen euro kosten.

ZIE OOK: Spectaculaire houten achtbaan al anderhalf jaar gesloten

Heide Park heeft nog even overwogen om de houten achtbaan om te bouwen tot een hybride exemplaar, met stalen onderdelen. "Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om Colossos terug te brengen in de originele staat, als houten achtbaan", aldus directrice Sabrina de Carvalho.

Colossos is vijftig meter hoog en 1344 meter lang. Treinen haalden een topsnelheid van maar liefst 110 kilometer per uur. De achtbaan van de Zwitserse fabrikant Intamin opende in 2001.ZIE OOK: Toekomst van gigantische houten achtbaan onzeker

Reacties