Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Heide Park Resort

Indrukwekkende houten achtbaan gaat eindelijk weer open

11-01-2018, 12.36 uur

Goed nieuws voor achtbaanfans: één van de spectaculairste houten achtbanen van Europa gaat weer open. De rollercoaster Colossos in het Duitse Heide Park staat al sinds de zomer van 2016 stil. Tot nu toe was onduidelijk wat er met de achtbaan zou gaan gebeuren.

Vandaag maakt het pretpark in een videoboodschap bekend dat de populaire attractie weer opengaat. "Vanaf 2019 kunnen we weer genieten van Colossos", onthult technisch manager Bastian Lampe. Er staat een enorme renovatie op de planning. Die gaat 12 miljoen euro kosten.

Heide Park heeft nog even overwogen om de houten achtbaan om te bouwen tot een hybride exemplaar, met stalen onderdelen. "Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om Colossos terug te brengen in de originele staat, als houten achtbaan", aldus directrice Sabrina de Carvalho.

Colossos is zestig meter hoog en 1344 meter lang. Treinen haalden een topsnelheid van maar liefst 110 kilometer per uur. De achtbaan van de Zwitserse fabrikant Intamin opende in 2001.Meer Heide Park Resort
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be