Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Sloop van Efteling-achtbaan Python nu echt begonnen

11-01-2018, 11.49 uurBeeld: @jeroen989, stannieee_

Na maanden van voorbereidingen is het eindelijk zover: de sloop van de Python in de Efteling is begonnen. Enkele stukken baan zijn al weggehaald, blijkt uit foto's die op social media verschenen. Men is begonnen bij de spiraal aan het einde van de rollercoaster, de zogeheten helix.

Het 350.000 kilo wegende staal wordt op hoogte in stukken gesneden met snijbranders. Vervolgens wordt de achtbaan met een grote hydraulische tang in stukken van zo'n drieduizend kilo geknipt, die worden afgevoerd en omgesmolten.

Sinds afgelopen zaterdag is de Python gesloten voor een ingrijpende renovatie, waarbij vrijwel de gehele baan wordt vervangen. Voor de sloop van de oorspronkelijke baan uit 1981 is tweeënhalve week uitgetrokken. Het neerzetten van de nieuwe baandelen gaat zeven tot acht weken duren.

Tegelijkertijd worden ook het besturingssysteem, de remmen en de poortjes in het station vervangen. De eerste bocht, de liftheuvel en de eerste afdaling blijven staan. Eind maart moet de vernieuwde Python operationeel zijn. Het verloop van de baan verandert niet.





Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be