Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Sloop van Efteling-achtbaan Python nu echt begonnen

11-01-2018, 11:49 uur | ReactiesCredit: @jeroen989, stannieee_

Na maanden van voorbereidingen is het eindelijk zover: de sloop van de Python in de Efteling is begonnen. Enkele stukken baan zijn al weggehaald, blijkt uit foto's die op social media verschenen. Men is begonnen bij de spiraal aan het einde van de rollercoaster, de zogeheten helix.

Het 350.000 kilo wegende staal wordt op hoogte in stukken gesneden met snijbranders. Vervolgens wordt de achtbaan met een grote hydraulische tang in stukken van zo'n drieduizend kilo geknipt, die worden afgevoerd en omgesmolten.

ZIE OOK: Video: Efteling-fans maken laatste ritje in achtbaan Python

Sinds afgelopen zaterdag is de Python gesloten voor een ingrijpende renovatie, waarbij vrijwel de gehele baan wordt vervangen. Voor de sloop van de oorspronkelijke baan uit 1981 is tweeënhalve week uitgetrokken. Het neerzetten van de nieuwe baandelen gaat zeven tot acht weken duren.

Tegelijkertijd worden ook het besturingssysteem, de remmen en de poortjes in het station vervangen. De eerste bocht, de liftheuvel en de eerste afdaling blijven staan. Eind maart moet de vernieuwde Python operationeel zijn. Het verloop van de baan verandert niet.

ZIE OOK: Waaghalzen beklimmen dertig meter hoge Python in de Efteling

Reacties