Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Stationsgebouw van nieuwe achtbaan Toverland staat overeind

18-01-2018, 21.40 uur

Het is moeilijk voor te stellen, maar over minder dan zes maanden moet hier een volwaardig themagebied met twee grote attracties staan. Toverland nodigde Looopings uit voor een exclusief kijkje op de bouwplaats van het nieuwe themadeel Avalon, waar gewerkt wordt aan de wing coaster Fenix en de waterattractie Merlin's Quest.

Het gigantische stationsgebouw van de achtbaan staat al overeind. Hetzelfde bouwwerk zal onderdak bieden aan de wachtrij, een souvenirwinkel en een speciaal darkride-gedeelte van de eerder genoemde waterattractie. Bootjes varen straks door het gebouw heen. Binnen is de Portugese firma Universal Rocks bezig met het bouwen van rotspartijen.

Ook de constructie van themarestaurant The Flaming Feather is al af. Daar wordt momenteel gewerkt aan de vloerverwarming. Even verderop verrijst de massieve houten constructie van het stationsgebouw van Merlin's Quest. Op het bouwterrein arriveren ondertussen steeds meer baandelen en steunpilaren voor Fenix.

De publieksopening van Avalon vindt plaats op zaterdag 7 juli. Toverland opent dan ook een nieuw entreegebied met de naam Port Laguna, aangekleed als een kleurrijk havenstadje. Vandaag kwamen de ontwerpen naar buiten.Meer Attractiepark Toverland
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be