Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Noodlot slaat toe in Burgers' Zoo: twee jonge panters dood

10-01-2018, 16.01 uur

In dierentuin Burgers' Zoo heeft het noodlot toegeslagen. Twee jonge panters die op nieuwjaarsdag waren geboren, zijn overleden. Op 4 januari bleek al dat het eerste jong het niet heeft gered. Volgens verzorgers ging de focus van de moeder voornamelijk uit naar het andere jong.

"Tot vandaag leek het er op dat alles goed ging. Het tweede jong leek goed te drinken en moeder leek het jong te accepteren." Toch ging het fout. Op camerabeelden was vanochtend plotseling geen jong meer te zien in het kraamverblijf. Verzorgers kwamen tot de conclusie dat de moeder haar tweede jong opgegeten heeft.

"De plotselinge ommekeer in het gedrag is moeilijk te reproduceren", aldus het Arnhemse dierenpark. Ondanks het droevige nieuws blijft de dierentuin positief. "Dat het vrouwtje drachtig kan worden en het feit dat er - voor zover we weten - tijdens de dracht en het werpen geen complicaties zijn opgetreden, geeft goede hoop op een meer gezonde jongen in de toekomst."

De 8 jaar oude pantervrouw werd geboren in het toenmalige Dierenpark Emmen. Eind 2012 kwam ze naar Arnhem. Het 9 jaar oude mannetje is geboren in Burgers' Zoo.

Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be