Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Koninklijke Burgers' Zoo

Noodlot slaat toe in Burgers' Zoo

10-01-2018, 16:01 uur | Reacties

In dierentuin Burgers' Zoo heeft het noodlot toegeslagen. Twee jonge panters die op nieuwjaarsdag waren geboren, zijn overleden. Op 4 januari bleek al dat het eerste jong het niet heeft gered. Volgens verzorgers ging de focus van de moeder voornamelijk uit naar het andere jong.

"Tot vandaag leek het er op dat alles goed ging. Het tweede jong leek goed te drinken en moeder leek het jong te accepteren." Toch ging het fout. Op camerabeelden was vanochtend plotseling geen jong meer te zien in het kraamverblijf. Verzorgers kwamen tot de conclusie dat de moeder haar tweede jong opgegeten heeft.


ZIE OOK: Bezoekers van Burgers' Zoo zien hoe leeuw wordt doodgebeten

"De plotselinge ommekeer in het gedrag is moeilijk te reproduceren", aldus het Arnhemse dierenpark. Ondanks het droevige nieuws blijft de dierentuin positief. "Dat het vrouwtje drachtig kan worden en het feit dat er - voor zover we weten - tijdens de dracht en het werpen geen complicaties zijn opgetreden, geeft goede hoop op een meer gezonde jongen in de toekomst."

De 8 jaar oude pantervrouw werd geboren in het toenmalige Dierenpark Emmen. Eind 2012 kwam ze naar Arnhem. Het 9 jaar oude mannetje is geboren in Burgers' Zoo.

ZIE OOK: Bevalling van neushoorn Burgers' Zoo live te volgen op YouTube

Reacties