Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Geredde kreeft Dolfinarium dood gevonden

10-01-2018, 14.23 uur

De stokoude megakreeft die onlangs door het Dolfinarium werd gered van een kerstdiner, heeft het niet lang uitgehouden. Het tachtig jaar oude dier zou tijdens de kerstdagen opgediend worden in een Haarlems restaurant, maar daar stak een bezoeker een stokje voor. Dierenvriend Yvonne van Eerden bood 400 euro om de kreeft een mooie oude dag te geven in het Harderwijkse zeedierenpark.

Daar heeft 'Louis the Lobster' elf dagen van zijn nieuwe onderkomen kunnen genieten. Hij is op oudejaarsdag overleden, laat het Dolfinarium weten. "Onze deskundigen denken dat de combinatie van alle veranderingen en zijn hoge leeftijd hem teveel is geworden, maar dat weten we natuurlijk niet zeker", staat in een verklaring.

De kreeft wordt voor onderzoek overgebracht naar het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee op Texel. "Ondanks het feit dat Louis nog niet lang bij ons was, zullen we hem zeker gaan missen", besluit het Dolfinarium.

Koopster Van Eerden zegt "ondersteboven" te zijn van het nieuws. "Het is doodzonde, vooral voor het dier zelf", vertelt ze aan NH Nieuws. "Nu hebben we hem voor jandoedel door Nederland gesleept."

Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be