Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp vindt ontsnapte roofvogel terug in Zoetermeer

09-01-2018, 19.16 uur

Een roofvogel die eind december ontsnapte uit Diergaarde Blijdorp is twintig kilometer verderop teruggevonden. Een vrouw uit Zoetermeer liet op social media weten dat ze een woestijnbuizerd bovenop haar volière zag zitten.

Toen een wijkagent het bericht deelde, kwam Blijdorp in actie. De vogel bleek op 29 december weggevlogen te zijn tijdens de Vrije Vlucht Voorstelling in de Rotterdamse dierentuin. Vanmiddag werd de buizerd aangetroffen in de Zoetermeerse wijk Buytenwegh.

Medewerkers van Blijdorp hebben het dier gevangen en teruggebracht naar het dierenpark. "Hij is weer terug op het oude nest", zegt de wijkagent.

Meer Diergaarde Blijdorp
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be