Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Verborgen boodschappen bij spookhuis Disneyland Paris

12-01-2018, 17.26 uur | Reacties

Phantom Manor, het spookhuis van Disneyland Paris, is tot komend najaar dicht voor een grootschalige renovatie. Op bouwschuttingen in themagebied Frontierland hangen posters die bezoekers wijzen op de tijdelijke sluiting. En Disneyland koos niet voor simpele aankondigingsborden.

De gedetailleerde affiches zitten vol met verborgen boodschappen en subtiele verwijzingen naar de bekende attractie. Zo waarschuwt een bord dat Phantom Manor gesloten is "totdat alle vreemde waarnemingen en mysterieuze gebeurtenissen grondig onderzocht zijn".

Het affiche is ondertekend door wethouder I.L.B. Bach ('I'll be back'). Alle gekleurde letters op de poster vormen de Latijnse zin "Non omnis moriar" ("Ik zal niet helemaal sterven").

Een ander bord toont een reclame voor een krant waarin allerlei onthullingen over het spookachtige landhuis zouden staan. "Wie is het raadselachtige 'Spook' dat de buurt terroriseert? Wat gebeurde er met de gewaardeerde familie Ravenswood? Waarom heeft de gemeenteraad het volledige landgoed afgesloten? Lees het in de woensdageditie van de Thunder Mesa Daily Messenger."

Ook zijn er advertenties voor een begrafenisondernemer en waarzegster Madame Leota, een personage uit de attractie. De kunstwerkjes zijn ontworpen door Disney-imagineer David Goebel. Disneyland Paris heeft nog niet bekendgemaakt op welke datum Phantom Manor weer opengaat.Meer Disneyland Paris
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be