Disneyland Paris

Verborgen boodschappen bij spookhuis Disneyland Paris

12-01-2018, 17:26 uur | Reacties

Phantom Manor, het spookhuis van Disneyland Paris, is tot komend najaar dicht voor een grootschalige renovatie. Op bouwschuttingen in themagebied Frontierland hangen posters die bezoekers wijzen op de tijdelijke sluiting. En Disneyland koos niet voor simpele aankondigingsborden.

De gedetailleerde affiches zitten vol met verborgen boodschappen en subtiele verwijzingen naar de bekende attractie. Zo waarschuwt een bord dat Phantom Manor gesloten is "totdat alle vreemde waarnemingen en mysterieuze gebeurtenissen grondig onderzocht zijn".


ZIE OOK: Veel attracties Disneyland Paris dicht in januari en februari

Het affiche is ondertekend door wethouder I.L.B. Bach ('I'll be back'). Alle gekleurde letters op de poster vormen de Latijnse zin "Non omnis moriar" ("Ik zal niet helemaal sterven").

Een ander bord toont een reclame voor een krant waarin allerlei onthullingen over het spookachtige landhuis zouden staan. "Wie is het raadselachtige 'Spook' dat de buurt terroriseert? Wat gebeurde er met de gewaardeerde familie Ravenswood? Waarom heeft de gemeenteraad het volledige landgoed afgesloten? Lees het in de woensdageditie van de Thunder Mesa Daily Messenger."

Ook zijn er advertenties voor een begrafenisondernemer en waarzegster Madame Leota, een personage uit de attractie. De kunstwerkjes zijn ontworpen door Disney-imagineer David Goebel. Disneyland Paris heeft nog niet bekendgemaakt op welke datum Phantom Manor weer opengaat.ZIE OOK: Zo krijg je een exclusieve afscheidsbutton in Disneyland Paris

Reacties