Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Dierenactivisten: 'Stop met schoolreisjes naar Dolfinarium'

09-01-2018, 16.33 uur

Basisscholen zouden geen schoolreisjes naar het Dolfinarium meer moeten organiseren. Dat vinden verschillende Nederlandse dierenrechtenorganisaties, die een campagne zijn gestart. Zesduizend basisscholen hebben een oproep ontvangen van stichting Sea First.

"Wij streven ernaar het Dolfinarium zo spoedig mogelijk te sluiten of om te vormen naar een organisatie die geen dieren in gevangenschap houdt", schrijven de initiatiefnemers. "Dolfijnen worden er gedwongen in kleine baden te leven die slechts een fractie van hun natuurlijke habitat vormen. Daarin kunnen deze zeer intelligente en zelfbewuste dieren onmogelijk hun natuurlijke gedrag vertonen."

Het gaat niet goed met het Dolfinarium in Harderwijk. In het meest recente jaarverslag van het bekende zeedierenpark wordt gesproken over een miljoenenverlies. "De financiële positie van het bedrijf is reden tot zorg", luidde de conclusie. De bezoekersaantallen van 2017 blijven geheim.

Ondanks aanhoudende protesten van dierenactivisten heeft het Dolfinarium geen plannen om te stoppen met circusachtige theatershows waar dolfijnen kunstjes doen in een grote arena.

Voor de actie werkt Sea First samen met World Animal Protection Nederland, Bite Back, Een Dier Een Vriend, Dolphinmotion, FreeSpirit, Stichting Vissenbescherming en Dierbewustleven.

Volgens het Dolfinarium is een schoolreis naar het park juist "een leuk en leerzaam dagje uit". Speciaal voor basisscholen is er een interactief lesprogramma ontwikkeld. Bovendien krijgen schoolklassen korting op de toegangsprijs.

Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be