Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling: laatste rit in 'oude' Python waarschijnlijk al zaterdag

05-01-2018, 19.34 uurBeeld: Nick Jespers

Bezoekers van de Efteling kunnen op zaterdag 6 januari waarschijnlijk voor de allerlaatste keer in de 'oude' Python. Vanaf volgende week is de beroemde achtbaan maandenlang gesloten voor een gigantische renovatie, waarbij vrijwel de gehele constructie wordt vervangen.

Officieel is de 37 jaar oude rollercoaster nog tot en met zondag geopend voor publiek, maar vermoedelijk gooien de weersomstandigheden roet in het eten. Zondag wordt het 3 graden in Kaatsheuvel, terwijl de Python bij temperaturen onder 5 graden niet kan draaien. In dat geval vindt de laatste rit dus al zaterdag plaats.

Op maandag 8 januari is er een speciale afscheidsceremonie voor prijswinnaars. Daarbij zijn ook directieleden en medewerkers van het eerste uur aanwezig. Vervolgens gaat de Python tegen de vlakte.

De nieuwe baan krijgt dezelfde lay-out, al zien de baandelen er wel anders uit. Op zaterdag 31 maart moet de vernieuwde Python af zijn.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be