Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Efteling vereerd door plagiaat in Chinees pretpark

05-01-2018, 16:15 uur | Reacties

Ontwerpers van de Efteling hebben met verbazing gekeken naar foto's van het Chinese pretpark Quancheng Euro Park. Verschillende onderdelen van de Efteling blijken daar zonder toestemming nagebouwd te zijn.

In een nieuw Nederlands themagebied van Quancheng Euro Park, gelegen in de Chinese kustprovincie Shandong, staat onder meer een kopie van de poort van Raveleijn. Ook een toren van pannenkoekenrestaurant Polles Keuken werd gekopieerd.

ZIE OOK: Efteling onderzoekt illegale namaakzonnebrillen uit China

De Efteling gaat geen juridische stappen ondernemen tegen de Chinezen. "We vinden het stiekem wel grappig dat de Efteling zelfs aan de andere kant van de wereld een grote inspiratiebron blijkt te zijn", laat een voorlichtster weten aan Looopings. "Blijkbaar vinden zij de Efteling zo mooi dat ze onze bouwwerken liever kopiëren dan dat ze zelf iets bedenken. Dat is een hele eer."

Quancheng Euro Park verdient sowieso geen originaliteitsprijs. Het park bouwde ook verschillende onderdelen van Walt Disney World, Europa-Park en Plopsaland na.ZIE OOK: Efteling lanceert Chinese website

Reacties
Bijdrage