Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Dit wordt het nieuwe entreegebied van Toverland: Port Laguna

18-01-2018, 17.00 uur

Toverland onthult vandaag hoe een gloednieuw entreegebied eruit komt te zien. Het Limburgse attractiepark krijgt komende zomer een nieuwe hoofdingang, aangekleed als een idyllisch havenstadje met souvenirwinkels, horeca, entertainment, een waterspeelplaats en bijzondere interactieve elementen. De naam wordt Port Laguna.

"We dompelen onze bezoekers onder in mediterrane sferen", legt een woordvoerster uit. "In Port Laguna is het altijd warm en kleurrijk, ook bij grijs en somber weer." Als bezoekers de kassa's en de toegangscontrole zijn gepasseerd, bevinden ze zich midden in een havengebied met azuurblauw water en een sfeervolle boulevard: de Via Magia.

Aan de Via Magia komen verschillende gebouwen te liggen: souvenirwinkel Mundo Magica, eettentje Mañana, toiletten, souvenirwinkel Magistralis' Magic Store, spellenkramen en de ruim 27 meter hoge vuurtoren Solaris. Het entreegebied biedt ook onderdak aan kluisjes en de gastenservice. Een groot terras en waterspeelplaats La Sirena maken het plaatje compleet. Bovendien is er ruimte voor een groot podium in de zomermaanden.

"We waren op zoek naar een thema dat stoer, natuurlijk en avontuurlijk is", zegt de voorlichtster. De ontwerpen lijken geïnspireerd te zijn op Port of Entry, het ingangsgebied van themapark Universal's Islands of Adventure in het Amerikaanse Orlando. Toverland bedacht een achtergrondverhaal over een strandjutter die dankzij een aangespoelde fles met een toverspreuk grote rijkdommen wist te bemachtigen.

De Magic Store van de familie Magistralis is niet zomaar een souvenirwinkel. Voordat bezoekers de mysterieuze winkel betreden, worden ze door een tovenaar verwelkomd in het Magiezijn voor een speciale interactieve voorshow. Het interieur is op zijn kop gebouwd. In de winkel zelf zijn toverstokken te koop die in Port Laguna verschillende effecten kunnen activeren. Toverland keek het concept af van The Wizarding World of Harry Potter in de parken van Universal Studios.

"Port Laguna wordt het hart van Toverland", vertelt de woordvoerster. Vanuit het hoefijzervormige gebied kunnen bezoekers straks de verschillende themadelen van het park betreden. De opening vindt waarschijnlijk plaats op 7 juli 2018. Op die datum gaat ook het nieuwe themagebied Avalon open, met de wing coaster Fenix en de waterattractie Merlin's Quest. De totale investering bedraagt 35 miljoen euro.Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be