Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Veel attracties gesloten vanwege zware storm

03-01-2018, 15.42 uurBeeld: @ED92live

De eerste storm van het jaar heeft grote gevolgen voor pretparken in binnen- en buitenland. In de Efteling, Attractiepark Slagharen, Duinrell, Plopsaland De Panne en Disneyland Paris zijn verschillende attracties gesloten. DierenPark Amersfoort en familiepark De Waarbeek in Hengelo blijven vandaag dicht.

Door de storm kunnen Efteling-bezoekers vanmiddag niet in de Python, Joris en de Draak, Baron 1898, de Stoomtrein, de Monorail en de Pagode. Ook het IJspaleis is momenteel niet toegankelijk. Daarnaast kampt de Bob met een storing en vinden er werkzaamheden plaats bij De Vliegende Hollander en de Piraña.

Vanwege de zware windstoten is de Monorail in Duinrell dicht. Hetzelfde geldt voor de Kabelbaan en de draaimolen Gallopers in Slagharen. In Toverland zijn lanceerachtbaan Booster Bike en houten achtbaan Troy vooralsnog gewoon operationeel. Wel moest het overdekte themagebied Magic Forest vanmiddag ontruimd worden. Door de harde wind was het brandalarm afgegaan.

Plopsaland De Panne heeft onder meer Anubis The Ride, De Vleermuis, Heidi The Ride, Rollerskater, Viktor's Race, De Grote Golf en ROX-Flyer gesloten. Het Vlaamse pretpark verwacht vandaag veel bezoekers: er zijn drie voorstellingen van de Samson & Gert Kerstshow.

In Disneyland Paris zijn onder andere Big Thunder Mountain, Autopia, Disneyland Railroad en Toy Soldiers Parachute Drop buiten gebruik. Daarnaast gaat de kerstshow Merry Stitchmas niet door. Prullenbakken zijn neergelegd om te voorkomen dat ze omwaaien.

Het plein achter het kasteel van Doornroosje is afgesloten. Afgelopen maand viel daar tijdens een storm een torenspits van het kasteel naar beneden.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be