Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp

Directeur klaagt over financiële puinhoop bij Diergaarde Blijdorp

03-01-2018, 13:22 uur | Reacties

De financiële problemen van Diergaarde Blijdorp blijken nog ernstiger te zijn dan gedacht. In een interne memo luidt directeur Erik Zevenbergen de noodklok. Lopende projecten moeten stilgelegd worden en geplande investeringen gaan niet door. Achter de schermen van de Rotterdamse dierentuin blijkt het een grote puinhoop te zijn.

Zevenbergen maakt zich naar eigen zeggen zorgen over "forse overschrijdingen bij lopende projecten, een negatieve prognose rond liquiditeiten en exploitatie maar ook een gebrek aan sturing en controle op diverse financiële processen".

ZIE OOK: Te hoge werkdruk in Blijdorp: 'Fysieke en emotionele overbelasting'

Daarnaast schrijft de directeur dat het veel moeite kost om de juiste financiële cijfers boven water te krijgen. "Het volledige beeld ontbreekt." Het interne document, daterend van oktober 2017, is in handen van NRC Handelsblad.

Als kerstboodschap stuurde Zevenbergen onlangs nog een brief van twee kantjes waarin hij opnieuw zijn zorgen uit over de huidige financiële situatie. Hij schrijft dat de werkprocessen niet helder zijn, regie ontbreekt, het bedrijf "de broekriem moet aanhalen" en er "echt leiding" gegeven moet worden.

Erik Zevenbergen, eerder rector op een middelbare school, is in dienst sinds 1 augustus 2017. Hij verving interim-directeur Jaap de Jong, de tijdelijke vervanger van de in 2016 teruggetreden directeur Marc Damen. Blijdorp trok het afgelopen jaar iets meer dan 1,46 miljoen bezoekers. In 2016 waren dat er nog 1,5 miljoen.

ZIE OOK: Diergaarde Blijdorp kampt met geldgebrek

Reacties
Bijdrage