Attractiepark Toverland

Oud-directielid Efteling aan de slag voor Toverland

04-01-2018, 12:59 uur | Reacties

Toverland krijgt een nieuwe commercieel directrice. Vanaf maandag 12 maart maakt Carin van Berkel (53) onderdeel uit van het directieteam van het Limburgse attractiepark. Ze was eerder commercieel directrice van de Efteling. Ook werkte ze als marketingdirectrice voor Holland Casino.

In 2009 en 2010 was Van Berkel onderdeel van de raad van bestuur van de Efteling. Eind 2010 werd ze ontslagen, officieel omdat haar profiel niet voldoende aansloot bij een nieuwe strategie van het Brabantse sprookjespark. De afgelopen jaren was ze werkzaam bij de ANWB als 'manager vrije tijd'.


ZIE OOK: Frisse wind door Toverland: directeur en twee managers weg

"Met de komst van Carin van Berkel is het directieteam weer compleet", laat Toverland weten. Het afgelopen jaar had het pretpark geen commercieel directeur. Van Berkels voorganger Pieter Huijsmans moest eind 2016 vertrekken. In oktober vorig jaar kwam een vacature voor de functie online.

Van Berkel gaat leiding geven aan de afdelingen marketing en sales. In die hoedanigheid is ze onder meer verantwoordelijk voor de bezoekersaantallen en de omzet.

Toverland-eigenaar Jean Gelissen en algemeen directrice Caroline Kortooms hadden Van Berkel naar eigen zeggen "hoog op het verlanglijstje staan". "Ze kent de branche als geen ander en beschikt bovenal over de voor ons cruciale eigenschappen moed, daadkracht, doorzettingsvermogen en inspirerend leiderschap", zegt Kortooms.

De rest van de Toverland-directie bestaat uit technisch directeur Paul Oomen en operationeel directeur Benny Steijvers.

ZIE OOK: Vakbond wil ondernemingsraad voor personeel Toverland

Reacties