Madurodam

Friezen stelen maquette uit Madurodam

03-01-2018, 17:17 uur | Reacties

Uit Madurodam is vorige week woensdag een maquette gestolen. Een groep Friezen kreeg het voor elkaar om de miniatuurversie van een bekende uitkijktoren mee naar huis te nemen. Het Haagse themapark merkte de diefstal pas gisteren op.

Het gaat om een miniatuur van de uitkijktoren in het Friese natuurgebied Fochteloërveen, in de vorm van een zeven. De maquette stond sinds 2005 in Madurodam. Op Facebook verschenen foto's waarop te zien is hoe de maquette is 'herenigd' met de originele uitkijktoren van achttien meter hoog.


ZIE OOK: Asielzoekerscentrum opgedoken in Madurodam

Volgens de dieven was het "kinderlijk eenvoudig" om het miniatuurtorentje mee te nemen uit het park. "We reden er met z'n tweeën naartoe, gingen onder het hek door, pakten het op en reden terug", vertelt Gerwin Goettsch van activiteitencommissie De Korhoenders aan een regionale nieuwssite.

Madurodam heeft gisteren contact opgenomen met de Friezen, vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Zij hebben het torentje vervolgens gelukkig meteen weer teruggebracht."

Het park is niet blij met de stunt. "Onze miniaturen worden met heel veel zorg en aandacht gemaakt en onderhouden. Het is absoluut niet de bedoeling dat ze weggehaald worden." Toch onderneemt Madurodam geen verdere stappen. "Wat ons betreft is hiermee de kous af."

ZIE OOK: Madurodam 'bezet' door actievoerders: kleine spandoekjes in miniatuurstad

Reacties