Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madurodam

Friezen stelen maquette uit Madurodam

03-01-2018, 17.17 uur

Uit Madurodam is vorige week woensdag een maquette gestolen. Een groep Friezen kreeg het voor elkaar om de miniatuurversie van een bekende uitkijktoren mee naar huis te nemen. Het Haagse themapark merkte de diefstal pas gisteren op.

Het gaat om een miniatuur van de uitkijktoren in het Friese natuurgebied Fochteloërveen, in de vorm van een zeven. De maquette stond sinds 2005 in Madurodam. Op Facebook verschenen foto's waarop te zien is hoe de maquette is 'herenigd' met de originele uitkijktoren van 18 meter hoog.

Volgens de dieven was het "kinderlijk eenvoudig" om het miniatuurtorentje mee te nemen uit het park. "We reden er met z'n tweeën naartoe, gingen onder het hek door, pakten het op en reden terug", vertelt Gerwin Goettsch van activiteitencommissie De Korhoenders aan een regionale nieuwssite.

Gelukkig
Madurodam heeft gisteren contact opgenomen met de Friezen, vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Zij hebben het torentje vervolgens gelukkig meteen weer teruggebracht."

Het park is niet blij met de stunt. "Onze miniaturen worden met heel veel zorg en aandacht gemaakt en onderhouden. Het is absoluut niet de bedoeling dat ze weggehaald worden." Toch onderneemt Madurodam geen verdere stappen. "Wat ons betreft is hiermee de kous af."

Meer Madurodam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be