Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Panda's helpen Ouwehands Dierenpark aan bezoekersrecord

02-01-2018, 14.25 uur

Hoewel de populariteit van de reuzenpanda's in Ouwehands Dierenpark tegenviel, hebben de zeldzame dieren toch gezorgd voor een bezoekersrecord. Voor het eerst in de geschiedenis trok de dierentuin in Rhenen ruim één miljoen bezoekers per jaar.

Ouwehands Dierenpark zag het bezoekersaantal groeien van 997.000 in 2016 naar 1.055.000 in 2017, een stijging van 58.000 gasten. Eerder werd gehoopt dat de panda's zouden zorgen voor een toename van 200.000 bezoekers.

Reuzenpanda's Xing Ya en Wu Wen zorgden afgelopen voorjaar voor een ware mediahype. Toch bleef een massale toestroom van bezoekers uit. De dierentuin had allerlei maatregelen genomen om verkeerschaos en lange wachtrijen te voorkomen, maar dat bleek achteraf niet nodig.

Volgens directeur Robin de Lange gaat het goed met de dieren. "Ze vertonen veel speelgedrag zoals het klimmen in bomen en rollen over de grond", zegt hij. "Xing Ya en Wu Wen hebben het afgelopen half jaar veel ontdekt en geleerd en voelen zich op hun gemak in hun nieuwe leefomgeving."

In 2018 opent Ouwehands een nieuw verblijf voor bonobo's. Ook krijgen honderd Cubaanse flamingo's een nieuw onderkomen.

Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be