Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Nederlandse pretparken donderdag niet bereikbaar met openbaar vervoer

03-01-2018, 11.37 uur

Donderdag naar een pretpark? Door een landelijke staking rijden er geen streekbussen. Wie afhankelijk is van het openbaar vervoer, kan een bezoek aan de Efteling, Attractiepark Slagharen, Duinrell, Toverland of Plopsa Indoor Coevorden dus vergeten.

Vakbond FNV klaagt over een te hoge werkdruk voor chauffeurs. Ook eist men een loonsverhoging van 3,5 procent. Er wordt onder meer gestaakt bij Arriva, Connexxion en Qbuzz.

"Staken is voor niemand leuk", zegt Paula Verhoef, onderhandelaar van FNV Streekvervoer. "We willen de reizigers niet treffen, maar de nood in het streekvervoer is letterlijk en figuurlijk heel hoog. Zo hoog dat we op dit moment helaas geen andere mogelijkheid meer zien."

Als er geen akkoord komt tussen werkgevers en de vakbond, volgen er later meer stakingen.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be