Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Walibi Holland

Walibi Holland wil niet zeggen of bezoekersaantallen zijn gedaald

10-01-2018, 21:59 uur | ReactiesFoto: Bob Van Dyck

Hoeveel bezoekers lokte Walibi Holland in 2017? We zullen het waarschijnlijk nooit weten. Het management van het pretpark weigert te zeggen of het aantal bezoekers het afgelopen jaar is gestegen of gedaald.

Vorig jaar wilde een voorlichtster wel kwijt dat de komst van de nieuwe achtbaan Lost Gravity had gezorgd voor een stijging. Nu zegt een woordvoerder alleen: "We kijken met een goed gevoel terug op 2017 en zijn dan ook tevreden over het bezoekersaantal. Ik kan helaas geen cijfers geven." De afgelopen jaren schommelde het aantal gasten rond de 850.000 per jaar.


ZIE OOK: Nieuwe achtbaan zorgt voor hogere bezoekersaantallen Walibi Holland

Walibi Holland opent op zijn vroegst weer een grote nieuwe attractie in 2019. Tegelijkertijd investeert zusterpark Walibi Belgium zo'n 100 miljoen euro in onder andere een familieachtbaan (2018), een interactieve darkride (2019), een interactieve waterattractie (2020) en een spectaculaire mega coaster (2021). Walibi Belgium zag het aantal bezoekers in 2017 stijgen naar 1,4 miljoen.

Naast Walibi Holland maakt ook het Dolfinarium in Harderwijk dit jaar geen bezoekersaantallen bekend. Volgens de directie van het noodlijdende park zou het "onzinnig en nutteloos" zijn om die informatie naar buiten te brengen.

ZIE OOK: Gigantische toekomstplannen Walibi Belgium: drie nieuwe achtbanen, tien nieuwe attracties

Reacties