Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland wil niet zeggen of bezoekersaantallen zijn gedaald

10-01-2018, 21.59 uurBeeld: Bob Van Dyck

Hoeveel bezoekers lokte Walibi Holland in 2017? We zullen het waarschijnlijk nooit weten. Het management van het pretpark weigert te zeggen of het aantal bezoekers het afgelopen jaar is gestegen of gedaald.

Vorig jaar wilde een voorlichtster wel kwijt dat de komst van de nieuwe achtbaan Lost Gravity had gezorgd voor een stijging. Nu zegt een woordvoerder alleen: "We kijken met een goed gevoel terug op 2017 en zijn dan ook tevreden over het bezoekersaantal. Ik kan helaas geen cijfers geven." De afgelopen jaren schommelde het aantal gasten rond de 850.000 per jaar.

Walibi Holland opent op zijn vroegst weer een grote nieuwe attractie in 2019. Tegelijkertijd investeert zusterpark Walibi Belgium zo'n 100 miljoen euro in onder andere een familieachtbaan (2018), een interactieve darkride (2019), een interactieve waterattractie (2020) en een spectaculaire mega coaster (2021). Walibi Belgium zag het aantal bezoekers in 2017 stijgen naar 1,4 miljoen.

Naast Walibi Holland maakt ook het Dolfinarium in Harderwijk dit jaar geen bezoekersaantallen bekend. Volgens de directie van het noodlijdende park zou het "onzinnig en nutteloos" zijn om die informatie naar buiten te brengen.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be