Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Politie valt vakantiehuisje Efteling binnen vanwege verwarde man

31-12-2017, 15.54 uur | ReactiesFoto: FPMB Erik Haverhals

Een verwarde man heeft zichzelf vanmiddag opgesloten in een huisje van het Efteling-vakantiepark Loonsche Land. Hij beweerde dat hij een vuurwapen had, meldt de politie. Omliggende accommodaties werden uit voorzorg ontruimd.

De politie zette een onderhandelaar in om met de man in contact te komen. Rond 15.50 uur kon de man overmeesterd worden door een arrestatieteam. Na een medische controle zal hij worden overgebracht naar het bureau. Het is nog niet duidelijk of hij vervolgd gaat worden.

Naast de man was er niemand in de woning aanwezig. Hij kon binnenkomen toen het huisje schoongemaakt werd, vertelt een Efteling-woordvoerster aan Looopings. Volgens een politievoorlichter is er uiteindelijk geen vuurwapen aangetroffen. "Maar er was wel een dreiging. Daarom hebben we serieus opgeschaald."

Loonsche Land ging afgelopen zomer open. Het park bestaat uit 66 vakantiewoningen, twintig themakamers en 75 hotelkamers. Het incident vond plaats bij een Boomzicht-themakamer, gebouwd op palen.Meer Efteling
Reacties