Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Oud-directeur Efteling: 'Raveleijn zou hotel kunnen worden'

26-03-2018, 10.43 uur

Als de Efteling op zoek is naar meer hotelkamers, is het altijd nog mogelijk om kantorencomplex Raveleijn om te bouwen tot een luxe hotel. Bij de ontwikkeling van Raveleijn werd daar al over nagedacht, vertelt voormalig Efteling-directeur Bart de Boer aan Looopings.

Raveleijn - gelegen tussen Droomvlucht en Villa Volta - opende in 2011 als een combinatie van een paardenarena met 1200 zitplaatsen, kantoren en een restaurant. In de arena wordt in het hoogseizoen meerdere keren per dag de gelijknamige parkshow opgevoerd.

"We speelden destijds al met de gedachte om er een hotel van te maken", aldus De Boer. "En het kan natuurlijk altijd." Eén van de opties was om het huidige Efteling Hotel om te bouwen tot een groot kantoor, zodat Raveleijn een hotel kon worden.

De Efteling wil de komende jaren veel investeren in nieuwe verblijfsaccommodaties. Het is de bedoeling dat 40 procent van de bezoekers in 2030 blijft slapen. Daarvoor zijn duizenden extra bedden nodig. In 2020 moeten er al vijfhonderd slaapplaatsen bijkomen.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be