Efteling

Oud-directeur Efteling: 'Raveleijn zou hotel kunnen worden'

26-03-2018, 10:43 uur | Reacties

Als de Efteling op zoek is naar meer hotelkamers, is het altijd nog mogelijk om kantorencomplex Raveleijn om te bouwen tot een luxe hotel. Bij de ontwikkeling van Raveleijn werd daar al over nagedacht, vertelt voormalig Efteling-directeur Bart de Boer aan Looopings.

Raveleijn - gelegen tussen Droomvlucht en Villa Volta - opende in 2011 als een combinatie van een paardenarena met 1200 zitplaatsen, kantoren en een restaurant. In de arena wordt in het hoogseizoen meerdere keren per dag de gelijknamige parkshow opgevoerd.


ZIE OOK: Efteling wil duizenden extra bedden

"We speelden destijds al met de gedachte om er een hotel van te maken", aldus De Boer. "En het kan natuurlijk altijd." Eén van de opties was om het huidige Efteling Hotel om te bouwen tot een groot kantoor, zodat Raveleijn een hotel kon worden.

De Efteling wil de komende jaren veel investeren in nieuwe verblijfsaccommodaties. Het is de bedoeling dat 40 procent van de bezoekers in 2030 blijft slapen. Daarvoor zijn duizenden extra bedden nodig. In 2020 moeten er al vijfhonderd slaapplaatsen bijkomen.ZIE OOK: Efteling wilde attractie ontwikkelen samen met concurrent Europa-Park

Reacties