Attractiepark Toverland

Toverland platgebeld door fans die nieuwe achtbaan willen aanraken

29-12-2017, 18.51 uur | Reacties

Toverland wordt platgebeld door fans met een merkwaardig verzoek. Sinds de onderdelen van de nieuwe achtbaan Fenix zijn gearriveerd, krijgt het Limburgse attractiepark voortdurend de vraag of het mogelijk is om de rollercoaster aan te raken. Dat bevestigt een woordvoerster aan Looopings.

Op 18 december kwamen de eerste baandelen van Fenix aan in Toverland. "Sindsdien regent het telefoontjes, e-mails en Twitter- en Instagram-berichtjes", vertelt de voorlichtster. "Veel achtbaanfanaten zouden kennelijk niets liever doen dan de track aanraken. We worden overstelpt met dit soort aanvragen. En ik moet eerlijk zeggen: het felblauwe staal is ook behoorlijk imposant."


ZIE OOK: Eerste onderdelen van wing coaster Fenix arriveren in Toverland

Hoewel de aaibaarheidsfactor van de ijzeren stukken groot is, kan Toverland naar eigen zeggen helaas geen grote groepen fans toelaten op het bouwterrein. Vanmiddag mochten enkele aanwezige bezoekers als verrassing wel even een kijkje nemen bij de baandelen. "En zij hebben de baan natuurlijk ook even aangeraakt."

Fenix, gelegen in het nieuwe themagebied Avalon, wordt een veertig meter hoge wing coaster met een topsnelheid van 95 kilometer per uur. De karretjes hangen naast de baan. Er komen drie inversies. De opening vindt plaats in de zomer van 2018.

ZIE OOK: Spectaculaire teaservideo voor nieuwe wing coaster Toverland

Reacties