Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland platgebeld door fans die nieuwe achtbaan willen aanraken

29-12-2017, 18.51 uur

Toverland wordt platgebeld door fans met een merkwaardig verzoek. Sinds de onderdelen van de nieuwe achtbaan Fenix zijn gearriveerd, krijgt het Limburgse attractiepark voortdurend de vraag of het mogelijk is om de rollercoaster aan te raken. Dat bevestigt een woordvoerster aan Looopings.

Op 18 december kwamen de eerste baandelen van Fenix aan in Toverland. "Sindsdien regent het telefoontjes, e-mails en Twitter- en Instagram-berichtjes", vertelt de voorlichtster. "Veel achtbaanfanaten zouden kennelijk niets liever doen dan de track aanraken. We worden overstelpt met dit soort aanvragen. En ik moet eerlijk zeggen: het felblauwe staal is ook behoorlijk imposant."

Hoewel de aaibaarheidsfactor van de ijzeren stukken groot is, kan Toverland naar eigen zeggen helaas geen grote groepen fans toelaten op het bouwterrein. Vanmiddag mochten enkele aanwezige bezoekers als verrassing wel even een kijkje nemen bij de baandelen. "En zij hebben de baan natuurlijk ook even aangeraakt."

Fenix, gelegen in het nieuwe themagebied Avalon, wordt een veertig meter hoge wing coaster met een topsnelheid van 95 kilometer per uur. De karretjes hangen naast de baan. Er komen drie inversies. De opening vindt plaats in de zomer van 2018.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be