Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Schadeclaim na ongeluk met kermisattractie

30-12-2017, 14.02 uur

De familie van een jongen die afgelopen zomer uit een kermisattractie viel, gaat een schadeclaim indienen. Joshia van Dijk (7) brak in juni beide armen toen hij op de kermis in Uithuizen uit de Rock Express werd geslingerd. Inmiddels hebben zijn ouders een letselschadespecialist ingeschakeld.

De kermisexploitant beweert dat het slachtoffer het ongeluk aan zichzelf te wijten heeft. Deskundige Frans Peter de Jong spreekt dat tegen. Bovendien vermoedt hij dat de knul nog geen 1.40 meter was en dus niet in de attractie mocht. "Er is niet op toegezien dat iemand van deze lengte in die attractie kon stappen", vertelt hij aan RTV Noord. "Dat acht ik een grond voor aansprakelijkheid."

Ook vindt de specialist het frappant dat het al eerder mis ging bij de Rock Express. In juli 2016 raakten drie kinderen gewond bij verschillende incidenten met dezelfde attractie op de kermis in Coevorden. Hun veiligheidsbeugels schoten los. "Het bleek dus mogelijk om eruit geslingerd te worden", aldus De Jong.

Met het 7-jarige slachtoffertje van afgelopen zomer gaat het momenteel naar omstandigheden goed. "Maar hij kan nog niet alles met zijn armen. Omdat hij nog in de groei is, moeten we ook nog maar afwachten hoe het zich ontwikkelt."

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be