Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Veel verwarring over reserveringen bij Efteling-achtbaan Python

27-12-2017, 15.59 uur

De Efteling zaait vandaag een hoop verwarring door te melden dat bezoekers niet in de Python kunnen. Tegenwoordig moet een ritje in de bekende achtbaan vooraf gereserveerd worden via de Efteling-app of een kaartautomaat. De app geeft af en toe aan dat de tickets helemaal op zijn, terwijl er in werkelijkheid nog voldoende kaarten beschikbaar zijn.

In tegenstelling tot de meeste andere attractieparken heeft de Efteling ervoor gekozen om de reguliere wachtrij te sluiten. Het is alleen nog mogelijk om in de Python te gaan met een zogeheten Boarding Pass. Als er geen kaarten meer zijn, komen bezoekers bedrogen uit.

De Efteling-app geeft vandaag af en toe aan: "Boarding Passes op". Er staat geen uitleg bij. Even later is er dan plotseling toch weer een tijdslot beschikbaar. Volgens de Efteling heeft dat te maken met de weersomstandigheden. "Daardoor kijken we per uur naar de hoeveelheid Boarding Passen die we nog uit kunnen geven."

Die werkwijze zorgt voor een hoop frustraties. "Dat is toch echt slecht?", vraagt twitteraar Tim Mulders zich af. "Huilend kindje hier omdat we er niet in kunnen. Vroeger stond je zo'n veertig minuten in de rij. Nu een teleurstelling." De Efteling is open tot 20.00 uur.

Toen Mulders te horen kreeg dat er later misschien tóch weer een paar tickets beschikbaar komen, was de verwarring compleet. "Ook aan de kiosk werd verteld dat ze op zijn voor vandaag, maar dat klopt dus niet en het werkt toch anders? Moet ik nu de hele dag de app in de gaten houden? Ook niet handig... Geef mij het oude systeem maar of zoals bij Disney." In Disneyland Paris is er naast een FastPass-rij ook altijd een normale rij geopend.

Eerder beloofde de Efteling dat de attractie het laatste uur van de dag vrij toegankelijk zou zijn, zonder tickets, maar ook daar wordt nu met geen woord meer over gerept.

Het reserveringssysteem is een experiment dat enkele maanden duurt. De test kende een valse start toen bleek dat de introductie twee weken uitgesteld moest worden vanwege technische complicaties. Even later kwam aan het licht dat het systeem makkelijk gehackt kan worden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be