Disneyland Paris

Dit wist je nog niet over het kasteel in Disneyland Paris

26-12-2017, 18.04 uur | Reacties

Achter het beroemde kasteel van Doornroosje in Disneyland Paris gaat een interessant verhaal schuil. In een nieuwe YouTube-video vertelt Disney-imagineer Laurent Cayuela hoe het iconische roze bouwwerk tot stand is gekomen.

Le Château de la Belle au Bois Dormant opende in 1992, tegelijk met de opening van het Disneyland Park. "Het kasteel is een eerbetoon aan Franse monumenten", aldus Cayuela. Zo is de slanke vorm geïnspireerd op de Mont Saint-Michel, een klein, rotsachtig eiland bij de kust van Normandië.


ZIE OOK: Video: dit vinden Amerikaanse Disney-fans van Disneyland Paris

Sommige onderdelen van het dak werden gekopieerd van museum Hospices Civils de Beaune in Bourgondië. Andere details, zoals glas-in-loodramen en een Franse lelie, zijn afkomstig van kastelen in het Franse Loiredal. Wie goed oplet, ziet dat de letter 'D' van Disney is afgebeeld op windvaantjes. Verder staan er goudkleurige pompoenen, kroontjes en slakken op het dak.

Feeën
De onderkant van het roze kasteel is donkerder dan de bovenkant. "Dat is om het bouwwerk langer te laten lijken", legt Cayuela uit. De roze muren en blauwe daken zijn ook een verwijzing naar de feeën van Doonroosje, die in de gelijknamige Disney-film uit 1959 discussiëren over de kleur van de jurk van prinses Aurora.

In het kasteel bevindt zich een walkthrough-attractie die het verhaal van Doornroosje vertelt met behulp van authentieke glas-in-loodramen, gedetailleerde handgeweven tapijten en speciale effecten. Wie het verhaal in de juiste volgorde wil bekijken, gaat bovenaan de trap naar links. Het plafond werd gebaseerd op de Parijse kapel Sainte-Chapelle.ZIE OOK: Bijzondere renovatie voor sprookjeskasteel Disneyland Paris

Reacties