Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Dit wist je nog niet over het kasteel in Disneyland Paris

26-12-2017, 18.04 uur

Achter het beroemde kasteel van Doornroosje in Disneyland Paris gaat een interessant verhaal schuil. In een nieuwe YouTube-video vertelt Disney-imagineer Laurent Cayuela hoe het iconische roze bouwwerk tot stand is gekomen.

Le Château de la Belle au Bois Dormant opende in 1992, tegelijk met de opening van het Disneyland Park. "Het kasteel is een eerbetoon aan Franse monumenten", aldus Cayuela. Zo is de slanke vorm geïnspireerd op de Mont Saint-Michel, een klein, rotsachtig eiland bij de kust van Normandië.

Sommige onderdelen van het dak werden gekopieerd van museum Hospices Civils de Beaune in Bourgondië. Andere details, zoals glas-in-loodramen en een Franse lelie, zijn afkomstig van kastelen in het Franse Loiredal. Wie goed oplet, ziet dat de letter 'D' van Disney is afgebeeld op windvaantjes. Verder staan er goudkleurige pompoenen, kroontjes en slakken op het dak.

Feeën
De onderkant van het roze kasteel is donkerder dan de bovenkant. "Dat is om het bouwwerk langer te laten lijken", legt Cayuela uit. De roze muren en blauwe daken zijn ook een verwijzing naar de feeën van Doonroosje, die in de gelijknamige Disney-film uit 1959 discussiëren over de kleur van de jurk van prinses Aurora.

In het kasteel bevindt zich een walkthrough-attractie die het verhaal van Doornroosje vertelt met behulp van authentieke glas-in-loodramen, gedetailleerde handgeweven tapijten en speciale effecten. Wie het verhaal in de juiste volgorde wil bekijken, gaat bovenaan de trap naar links. Het plafond werd gebaseerd op de Parijse kapel Sainte-Chapelle.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be