Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Sneeuwwitje in de Efteling krijgt megarenovatie

23-12-2017, 13.18 uur | Reacties

Er komt een ingrijpende opknapbeurt voor Sneeuwwitje in de Efteling. Het beroemde sprookje in het Sprookjesbos zal volgend jaar maandenlang niet te zien zijn vanwege groot onderhoud. Dat heeft het attractiepark bekendgemaakt.

"Sneeuwwitje is een sprookje van het eerste uur", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Zo'n iconisch tafereel willen we koesteren." De renovatie focust zich vooral op de grot met de zeven dwergen. "Het naastgelegen kasteeltje van de stiefmoeder nemen we ook mee, maar dat gedeelte is waarschijnlijk minder lang dicht."

Volgens de huidige planning is Sneeuwwitje ruim vier maanden afwezig, van eind februari tot en met begin juli 2018. De exacte data kunnen nog wijzigen.

Sneeuwwitje was één van de eerste tien sprookjes bij de opening van het Sprookjesbos in 1952. Het huidige ontwerp van de grot met de zeven dwergen komt uit 1975. Sinds 1999 is ook het kasteel van de stiefmoeder van Sneeuwwitje - met de toverspiegel en de vergiftigde appel - in de Efteling te vinden.

De Efteling heeft zich voorgenomen om jaarlijks één of meerdere oude sprookjes op te knappen. De afgelopen jaren kwamen onder meer De Indische Waterlelies, Hans en Grietje, Roodkapje en De Vliegende Fakir aan de beurt.

Reacties