Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Slopen of opknappen? Efteling-fans hevig verdeeld over toekomst Bob

24-12-2017, 12.54 uurBeeld: @Bart_kwakzalver

Fans van de Efteling zijn tot op het bot verdeeld over de toekomst van de Bob. Inmiddels is de bekende Efteling-attractie al bijna zes weken gesloten vanwege een hardnekkige storing. Dat leidt tot verhitte discussies over de toekomst van de 32 jaar oude bobsleebaan.

Moet de Bob gesloopt worden, of is het tijd voor een grote opknapbeurt? Die gevoelige vraag stelde Looopings afgelopen week in een poll op Twitter. Uit de uitslag blijkt dat Efteling-liefhebbers het maar niet eens kunnen worden.

Van de 708 deelnemers aan de poll vindt exact de helft - 50 procent - dat het tijd is voor een kostbare, grootschalige renovatie. In dat geval kan de achtbaan weer even mee. De andere helft van de stemmers ziet liever dat de Bob vanwege de grote hoeveelheid storingen helemaal uit de Efteling verdwijnt. Er komt dan een flinke lap grond vrij voor een nieuwe attractie.

De Bob heeft zich dit jaar ontpopt tot een heus probleemkind. Afgelopen zomer was de attractie ook al geruime tijd dicht, nadat er een botsing plaatsvond. Tegenwoordig moet de baan noodgedwongen gesloten worden zodra het gaat regenen.

De Efteling houdt zelf vol dat er met man en macht gewerkt wordt aan een oplossing, zodat de familieachtbaan zo snel mogelijk weer operationeel is.

Overigens wordt op een nieuw bord bij de ingang van de attractie niet gesproken over een storing, maar over "onderhoud". Op de online onderhoudskalender van het pretpark komt de Bob echter niet voor.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be