Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Dolfinarium redt kreeft van kerstdiner

20-12-2017, 21.00 uur

Mede dankzij het Dolfinarium is een gigantische tachtig jaar oude kreeft van de dood gered. Het dier van ruim acht kilo werd zondagavond geveild door een Haarlems restaurant. Hij zou maandag als kerstdiner fungeren.

Een klant bood 400 euro, maar koos ervoor om de kreeft niet op te eten. In plaats daarvan besloot Yvonne van Eerden uit Haarlem 'Louis the Lobster' een mooie oude dag te geven. Ze nam contact op met het Dolfinarium in Harderwijk.

Het zeedierenpark reageerde enthousiast. "We hebben een mooi plekje voor hem gevonden", zegt een woordvoerder. "We hebben wel andere grote kreeften, maar niet zo groot als deze."

Vanwege de uitzonderlijke omvang krijgt Louis zijn eigen privé-aquarium. "Hij heeft diep water nodig", weet de voorlichter. Morgen wordt Louis naar het Dolfinarium gebracht. De 400 euro die voor de kreeft betaald is, wordt overgemaakt aan de Clean Ocean Foundation.

Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be