Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Speelpark Oud Valkeveen

Eigenaar wil Noord-Hollands pretpark verhuizen naar andere gemeente

20-12-2017, 15.40 uur

De eigenaar van het Noord-Hollandse pretpark Speelpark Oud Valkeveen wil de toeristische trekpleister verplaatsen naar een andere gemeente. Ondernemer Michael van de Kuit maakte onlangs bekend dat hij van plan is om Oud Valkeveen definitief te sluiten omdat de gemeente meer belasting gaat heffen. Een verhuizing zou uitkomst kunnen bieden.

Het familiepretpark in Gooise Meren moet straks 60 eurocent per bezoeker afdragen onder het mom van 'vermakelijkhedenretributie'. Dat komt neer op 120.000 euro extra belasting per jaar. Van de Kuit heeft er een principekwestie van gemaakt. Hij weigert de entreeprijs van 10,50 euro te verhogen.

"Het is een wedstrijdje verplassen geworden", vertelt hij aan zakenblad Quote. "Ik zei al tegen die wethouder: als de gemeente die heffing invoert, sluit ik het Speelpark." Van de Kuit vindt de belasting onterecht, omdat er geen tegenprestatie voor zou komen. "De gemeente doet verder niets, ze onderhouden de weg niet en een grote parkeerplaats hebben we hier ook niet."

Daarom doet de eigenaar nu een oproep aan andere gemeentes die Oud Valkeveen graag willen 'adopteren'. "Dit is een serieuze oproep", belooft hij.

Meer Speelpark Oud Valkeveen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be