Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Rotterdammers vrezen voor privacy door reuzenrad: 'Niet meer in mijn blootje door de kamer'

19-12-2017, 20.28 uur

Rotterdammers maken zich grote zorgen over de komst van een reuzenrad. Er is een vergunning verleend voor de bouw van een vijftig meter hoog reuzenrad bij de bekende Markthal. Buurtbewoners vrezen voor schending van hun privacy en criminele activiteiten.

Dat bleek bij een informatieavond over de nieuwe attractie, meldt RTV Rijnmond. Het rad zou een jaar blijven staan. "Ik moet elke dag van mijn slaapkamer naar mijn badkamer in mijn blootje, dat kan niet meer", vertelde een man op leeftijd.

Een vrouw met een jong kind denkt dat haar privacy op het spel staat. "Mensen kunnen een tekening maken van mijn appartement", zei ze. "Ze kunnen een schema maken van mijn dag. Dan heb je ook nog eens criminelen. Ze weten waar ik mijn oorbellen neer ga leggen. Ze weten alles van me."

De buurt baalt ook dat de vergunning al verleend was toen de plannen naar buiten kwamen. Omwonenden zijn van tevoren niet ingelicht. Ze kunnen tot 18 januari een bezwaarschrift indienen. Sommige klagers dreigen met een rechtszaak.

Overigens is ook Attractiepark Rotterdam niet blij met het rad. Eigenaar Hennie van der Most overweegt de opening van zijn reuzenrad nu uit te stellen.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be