Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Group

Concrete plannen voor gigantisch Plopsa-zwembad in België

19-12-2017, 14.18 uur

België krijgt waarschijnlijk een nieuw Plopsa-waterparadijs. De Plopsa Group - onderdeel van Studio 100 - wil een groot themazwembad bouwen in de stad Mechelen, naast wetenschapsattractie Technopolis. Inmiddels ligt er een concreet voorstel op tafel, dat al is goedgekeurd door het stadsbestuur.

De Vlaamse regering gaat nu bekijken of het concept in overeenstemming is met het bestemmingsplan.

De bouw van het zwembad zou 40 miljoen euro kosten. Naast twee 25 meterbaden - één binnen en één buiten - wordt er gesproken over een instructiebad en een recreatief bad met glijbanen. Volgens Plopsa gaat het mogelijk om het grootste zwemparadijs van het land.

Plopsa heeft sinds 2015 al een zwembad in de kustgemeente De Panne, als onderdeel van pretpark Plopsaland De Panne. Het complex staat in het teken van tekenfilmfiguur Wickie de Viking.

Naast Mechelen zijn ook de steden Landen (België) en Haßloch (Duitsland) nog in beeld als locaties voor een Plopsa-bad. Er waren plannen voor een waterpark in het Antwerpse district Deurne, maar dat project gaat niet door.

Meer Plopsa Group
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be