Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Energylandia

Video: dit is de hoogste en snelste waterachtbaan ter wereld

30-03-2018, 16.49 uur

Een pretpark in Polen opent komende week de hoogste en snelste waterachtbaan ter wereld. Speed Water Coaster in attractiepark Energylandia is maar liefst zestig meter hoog. De topsnelheid ligt op 110 kilometer per uur. Op YouTube verscheen een onride-video van de sensationele nieuwe attractie.

Speed Water Coaster werd gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin. "Deze ongelofelijke combinatie van een achtbaan en een waterbaan breekt alle records", laat het Poolse park weten. "Het is de perfecte attractie voor fans van extreme ervaringen. Zoiets vind je niet elders in Europa, in de Verenigde Staten of zelfs in China."

Eigenlijk was het de bedoeling dat de water coaster al in 2017 af zou zijn. Energylandia is vanaf aanstaande dinsdag weer geopend. Op dit moment wordt er nog gebouwd aan de hoogste en snelste mega coaster van Europa, de 77 meter hoge achtbaan Hyperion. Later dit jaar vindt de opening plaats.



Meer Energylandia
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be