Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Waaghalzen beklimmen dertig meter hoge Python in de Efteling

08-01-2018, 14.55 uur

Efteling-fans hebben vandaag op gepaste wijze afscheid genomen van de Python. Het attractiepark gaf journalisten en prijswinnaars de kans om de bijna dertig meter hoge lift van de iconische achtbaan te beklimmen. Onder begeleiding van medewerkers bereikten enkele tientallen geluksvogels de top.

Zaterdagavond vond het laatste ritje plaats. De komende weken wordt de 37 jaar oude baan gesloopt en helemaal opnieuw opgebouwd, met een identieke lay-out. Ook het besturingssysteem, de remmen en de poortjes in het station worden vervangen. Alleen het stationsgebouw, de eerste bocht, de lift en de eerste afdaling blijven staan. Eind maart moet de ingrijpende operatie zijn afgerond. De treinen zijn al van de baan gehaald.

"Aanstaande donderdag gaat het mes erin", onthult projectleider Paul van Amstel in gesprek met Looopings. "Voor de sloop hebben we tweeënhalve week uitgetrokken." Alle baandelen worden in stukken geknipt en afgevoerd in containers.

De Python moet straks weer tientallen jaren meegaan, aldus Poels. "We hebben de hele baan opnieuw door laten rekenen." Daardoor kunnen er subtiele verbeteringen doorgevoerd worden. "De knik die je tot nu toe voelde tussen de tweede looping en de eerste kurkentrekker gaat er bijvoorbeeld uit."

Het uiterlijk van de rail verandert een klein beetje. "Omdat de normen tegenwoordig strenger zijn, worden de nieuwe baandelen sterker dan het huidige ontwerp. Maar waarschijnlijk zien alleen de echte fans het verschil." De kleuren blijven gelijk.

De opbouw van de nieuwe achtbaan gaat naar verwachting zeven tot acht weken duren. Verder zijn er twee weken uitgetrokken voor testritjes. Eind maart moet de Python weer rijden.

































Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be