Speelpark Oud Valkeveen

'Nederlands pretpark gaat definitief dicht'

15-12-2017, 15:03 uur | Reacties

Een Nederlands familiepretpark sluit waarschijnlijk definitief de poorten. Speelpark Oud Valkeveen in de Noord-Hollandse gemeente Gooise Meren gaat permanent dicht, beweert eigenaar Michael van de Kuit van vastgoedbedrijf Nedstede.

Aanleiding is de invoering van zogeheten vermakelijkheidsretributie in de gemeente, waardoor het park jaarlijks ruim 100.000 euro extra aan belasting zou moeten afdragen. "Ik ontvlecht mijn belangen in Gooise Meren en zal de komende periode gebruiken om Oud Valkeveen te sluiten", aldus Van de Kuit in gesprek met een regionale krant.


ZIE OOK: Pretpark vreest voor extra belasting

Door de extra kostenpost zou de entreeprijs van 10,50 euro omhoog moeten. "Oud Valkeveen heeft hoog in het vaandel staan dat het speelpark voor bezoekers van alle rangen en standen betaalbaar moet zijn", staat in een verklaring op de Facebook-pagina en officiële website van het park. "Door de invoering van deze belasting komt dat streven in gevaar."

De toekomst ziet er niet rooskleurig uit. Voorlopig is de verkoop van entreebewijzen en abonnementen voor seizoen 2018 stopgezet. "De eigenaar van Speelpark Oud Valkeveen beraadt zich op het moment welke consequenties dit heeft voor de continuïteit", laat men weten.

Speelpark Oud Valkeveen bestaat al sinds 1930. Er staan ruim twintig attracties, waaronder een achtbaan. Sinds 2002 is de trekpleister eigendom van Nedstede.

ZIE OOK: Emotioneel afscheid van Speelstad Oranje op allerlaatste openingsdag

Reacties