Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Speelpark Oud Valkeveen

'Nederlands pretpark gaat definitief dicht'

15-12-2017, 15.03 uur

Een Nederlands familiepretpark sluit waarschijnlijk definitief de poorten. Speelpark Oud Valkeveen in de Noord-Hollandse gemeente Gooise Meren gaat permanent dicht, beweert eigenaar Michael van de Kuit van vastgoedbedrijf Nedstede.

Aanleiding is de invoering van zogeheten vermakelijkheidsretributie in de gemeente, waardoor het park jaarlijks ruim 100.000 euro extra aan belasting zou moeten afdragen. "Ik ontvlecht mijn belangen in Gooise Meren en zal de komende periode gebruiken om Oud Valkeveen te sluiten", aldus Van de Kuit in gesprek met een regionale krant.

Door de extra kostenpost zou de entreeprijs van 10,50 euro omhoog moeten. "Oud Valkeveen heeft hoog in het vaandel staan dat het speelpark voor bezoekers van alle rangen en standen betaalbaar moet zijn", staat in een verklaring op de Facebook-pagina en officiële website van het park. "Door de invoering van deze belasting komt dat streven in gevaar."

De toekomst ziet er niet rooskleurig uit. Voorlopig is de verkoop van entreebewijzen en abonnementen voor seizoen 2018 stopgezet. "De eigenaar van Speelpark Oud Valkeveen beraadt zich op het moment welke consequenties dit heeft voor de continuïteit", laat men weten.

Speelpark Oud Valkeveen bestaat al sinds 1930. Er staan ruim twintig attracties, waaronder een achtbaan. Sinds 2002 is de trekpleister eigendom van Nedstede.

Meer Speelpark Oud Valkeveen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be