Wunderland Kalkar

Duits pretpark verdedigt bijeenkomst van extreemrechtse partij

15-12-2017, 18:36 uur | Reacties

Het Duitse familiepretpark Wunderland Kalkar verdedigt de beslissing om een bijeenkomst van een extreemrechtse partij te organiseren. In het pretpark vond afgelopen weekend het partijcongres van Alternative für Deutschland (AfD) plaats.

"Wunderland bedrijft zelf geen partijpolitiek", vertelt de Nederlandse directeur Han Groot Obbink in een interview met een Duitse krant. "Ons park heeft gewoon een goede infrastructuur en uitstekende faciliteiten voor het huisvesten van grote evenementen. Dat is bovendien de enige manier om een permanente baan te kunnen garanderen voor zo'n honderd werknemers."


ZIE OOK: Megafraudeur (81) leende geld voor pretpark

Groot Obbink benadrukt dat de controversiële partij dankzij democratische verkiezingen in het parlement is gekomen. "Als liberale Nederlander vind ik dat elke partij welkom is in Wunderland, mits men zich beschaafd gedraagt."

De rechtspopulistische AfD is in Duitsland behoorlijk omstreden. Voorman Alexander Gauland wekte afgelopen najaar nog verbazing toen hij zei dat er meer waardering moest komen voor de nazi's. Tegen hem liep toen al een strafrechtelijk onderzoek wegens opruiing.

ZIE OOK: Nazi's protesteren bij Zweeds pretpark

Reacties