Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Vuurwerk Phantasialand wordt stiller na klachten van buurtbewoners

14-12-2017, 16.45 uur

Niet iedereen is blij met het vuurwerk in Phantasialand. Het Duitse pretpark schiet tijdens de winterperiode dagelijks een hoop vuurpijlen de lucht in voor de avondshow Magic Rose - Spirit of Light. Buurtbewoners klaagden de afgelopen weken steen en been over geluidsoverlast, meldt een regionale krant.

Omwonenden vermoeden dat het vuurwerk deze winter luider is dan voorgaande jaren. Daarnaast zouden paarden in de omgeving in paniek raken door het geknal. Een jager meldt bovendien dat het nauwelijks nog mogelijk is om wilde zwijnen te schieten als ze zijn geschrokken door het vuurwerk.

Ondanks de klachten kan de gemeente zelf geen maatregelen nemen. De wet bepaalt dat er voor het maximale geluidsniveau wordt gekeken naar het gemiddelde van de hele dag. Omdat het overdag vrij stil is in Phantasialand, wordt het limiet niet overschreden.

Toch komt het attractiepark de buurt tegemoet. Parkmanager Ralf-Richard Kenter belooft dat er vanaf vandaag stiller vuurwerk wordt afgeschoten. "Dat heeft iets langer geduurd dan gepland, omdat veel vuurwerkproducenten druk waren vanwege oud en nieuw." Hij benadrukt dat de knallen wel hoorbaar zullen blijven.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be