Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Phantasialand

Vuurwerk Phantasialand wordt stiller na klachten van buurtbewoners

14-12-2017, 16:45 uur | Reacties

Niet iedereen is blij met het vuurwerk in Phantasialand. Het Duitse pretpark schiet tijdens de winterperiode dagelijks een hoop vuurpijlen de lucht in voor de avondshow Magic Rose - Spirit of Light. Buurtbewoners klaagden de afgelopen weken steen en been over geluidsoverlast, meldt een regionale krant.

Omwonenden vermoeden dat het vuurwerk deze winter luider is dan voorgaande jaren. Daarnaast zouden paarden in de omgeving in paniek raken door het geknal. Een jager meldt bovendien dat het nauwelijks nog mogelijk is om wilde zwijnen te schieten als ze zijn geschrokken door het vuurwerk.

ZIE OOK: Avondshow Phantasialand afgekraakt op social media: 'Slechtste show ooit'

Ondanks de klachten kan de gemeente zelf geen maatregelen nemen. De wet bepaalt dat er voor het maximale geluidsniveau wordt gekeken naar het gemiddelde van de hele dag. Omdat het overdag vrij stil is in Phantasialand, wordt het limiet niet overschreden.

Toch komt het attractiepark de buurt tegemoet. Parkmanager Ralf-Richard Kenter belooft dat er vanaf vandaag stiller vuurwerk wordt afgeschoten. "Dat heeft iets langer geduurd dan gepland, omdat veel vuurwerkproducenten druk waren vanwege oud en nieuw." Hij benadrukt dat de knallen wel hoorbaar zullen blijven.

ZIE OOK: Phantasialand viert kerstseizoen met tientallen gigantische kerstballen

Reacties
Bijdrage