Koninklijke Burgers' Zoo

Bezoekers van Burgers' Zoo zien hoe leeuw wordt doodgebeten

12-12-2017, 18.25 uur | Reacties

In het Arnhemse dierenpark Burgers' Zoo heeft een mannetjesleeuw vandaag een andere leeuw gedood. Een leeuwin werd voor de ogen van het publiek doodgebeten. De dierentuin spreekt over "een ongelukkige samenloop van omstandigheden".

"Het gebeurt vaker dat leeuwen met elkaar vechten", staat in een verklaring. "Maar vaak is het spelenderwijs en een dodelijke afloop is zeer zeldzaam." Burgers' Zoo weet niet precies wat er voorafging aan het gevecht. Het incident gebeurde in een hoek van het verblijf waar geen camera's hangen.


ZIE OOK: DierenPark Amersfoort maakt leeuwin af na gevecht

Het leeuwenverblijf is na het incident afgezet voor bezoekers. De dode leeuwin lag toen nog in de kooi. Gechoqueerde ooggetuigen zijn opgevangen in de dierentuin.

De mannetjesleeuw is in Burgers' Zoo geboren. Het vrouwtje kwam in 2015 uit een Deense dierentuin. Zij was de laagste in rang.

In 2015 verwelkomde het dierenpark in totaal vier nieuwe leeuwinnen uit Denemarken. Dat verliep niet geheel voorspoedig. Enkele dagen na de introductie werd één van de leeuwinnen 's nachts aangevallen door twee mannetjes. Ze raakte zo ernstig gewond dat ze het niet overleefde.

In oktober liet DierenPark Amersfoort nog een leeuwin afmaken na een gevecht met een andere leeuw.

ZIE OOK: Burgers' Zoo verdedigt voeren van zebra aan de leeuwen

Reacties